Aktivity ve speciální třídě

Březen je prvním jarním měsícem a kolem nás rozkvétají první květiny. I žáci speciální třídy se s nimi v rámci vyučování seznamují. Naučili se říkanku od Františka Hrubína Sněženka. Na interaktivní tabuli květiny pojmenovávali a o pracovním vyučování si vyrobili květiny, co jim nezvadnou. Vysvětlili jsme si z jakých částí se rostlina skládá, co potřebuje k životu a kde rostliny pěstujeme.

 Kde se vzaly brambory jako důležitá plodina a hlavně potravina? Co lze z brambor vyrobit? Tak na tyto otázky si odpověděli v rámci projektu“ Bramboriáda“. Velký úspěch měla krásná velikonoční přáníčka vyrobená s pomocí razítek z brambor. Projekt jsme zakončili ochutnávkou vlastnoručně vyrobených hranolek a chipsů.

Závěr týdne patřil psí kamarádce Patti, která se na nás přišla do třídy podívat. Všechny nás moc překvapila novými dovednostmi, které se všem moc líbily. Patti hledala schované dobroty, probíhala tunelem, obíhala sedící děti, poslouchala pokyny své paničky i dětí. Ty si poslechly její srdíčko, učesaly ji a také ji ustrojily.  Všichni se těší na její další návštěvu.

Mgr. Monika Brzková a Kateřina Kolářová

Skip to content